top of page

Cartman er en stor og sterk hannhund fra mitt første kull. Vi har vært gjennom mye sammen, og han har en spesiell plass i hjertet til matmor. Vi kan kommunisere uten ord og leser hverandre svært godt, både til fordel og ulempe noen ganger. Som enebarn i en periode ble han litt bortskjemt, men ser ut til å trives godt i flokk.

Som valp var han en liten rampeunge, førstemann til å klatre ut av valpekassen og var ganske frekk mot sine foreldre. Derav navnet. Han har roet seg en god del, men liker fortsatt å hoppe rundt i sengen vår mens han maltraktere en dorull eller to. Og for å ikke glemme snokingen i søppelbøtten etter noe spisbart.

 

Jobber godt og spiser bra. Går best i wheel og team, egner seg ikke helt som leder da han er noe usikker ved passeringer. Liker å trave i høy fart og henger godt med i farts-overgangene til tispene våre. Stresser en del under oppstart, men vi jobber med dette.

Fikk en skade vinter 2017, som gjør at han må følges opp hos kiropraktor. Ikke noe problem i trenings-sesongen, sliter mer om sommeren og under rolige perioder. 

Selverklært inne-hund som trives best i sofaen. Krever mye kos og oppmerksomhet. Utrolig flink valpe-onkel og nye valper bor som oftest med han den første perioden. Han er vant til å leke med forskjellige raser.

Bamse er vår godeste maskot med stor personlighet, som gjerne blir med på trening og turer. Han har store labber og styrken til en bjørn. Derfor valgte vi å beholde navnet til oppdretteren.

En ordentlig gladgutt som elsker å jobbe. Som valp fikk han løpe løs på treningene, og fant seg gjerne en pinne å bære på. Veldig ivrig i oppstarten. Han er førstemann til å bykse frem i selen under vannings pausene, veldig ivrig og girer opp de andre. Holder godt følge med resten av spannet, enda bedre enn vi håpte på. Litt nyskjerrig på passerende spann og går derfor som oftest i wheel.

Han er en snill og grei hund, som er superflink med valper og invitere disse med på lek. Han elsker å leke og terge på seg de voksne gutta. Spiser som en hest og er desidert den beste spiseren vi har. Gode poter og meget godt pelset.

Bamse har mye på hjertet og er glad i å prate, liker å ha siste ordet. Kan virke skremmende for folk som ikke er vant med husky, men er snill som et lam. God på øre- og ansiktsvask. Han er alles favoritt i nabolaget og ungene gjenkjenner han på lang avstand.

Myra er en liten og lovende tispe. Hun er godt bygget og en av våre raskeste hunder. Hun fikk løpe løs på de fleste treningene våre vinter 2018, for å ligge i ro i sleden skulle hun i alle fall ikke og hun smatt ut gjennom luftelukene.

Hun går nå sin første sesong i trening og viser svært lovende takter som leder. Hun er fokusert og lærer raskt, og kan noen ganger ta kommandoer raskere enn sidemannen. Hun bytter på å gå i led sammen med Sandy / Brune eller går i point med en av de andre. Har god flyt og fine effektive bevegelser.

 

Hun er litt forsiktig av seg, men vi jobber med henne og selvtilliten har kommet seg betraktelig. Er litt sjenert mot fremmede, men når hun har blitt ordentlig kjent med deg er hun en kosegris som slenger seg ned på ryggen for å få magekos. I hundegården er hun trygg og vil gjerne ha kos fra naboungene som pleier å komme innom.

Spiser godt. Helt upåvirket under løpetid, yter 110% uansett. Er mye sterkere enn størrelsen skulle tilsi. Bamse og Myra vokste opp sammen, og de er som Knoll og Tott. 

Brune kom til oss i april 2018 og er en enkel hund som går overens med alle. Hun er oppvokst på storkennel, er super sosial og elsker å få kos og oppmerksomhet. Hun er en pratsom tispe som snakker med hele kroppen og byr mye på seg selv. 

Hun har blitt omtalt som den raskeste i sitt kull og hun er fremdeles meget rask. Hun har gått en del i led hos oss vinter 2019, og hun har absolutt et potensiale selv om hun har en tendens til å ville hilse når vi treffer på turgåere eller skiturgåere med hund. Hun er fremoverrettet og er limt litt for godt til høyresiden. Liker fart og fartsøkninger.

 

Hun hopper av glede når hun får på selen. En ordentlig happy go lucky dog! Spiser bra og bedre etter at hun fikk ut en knekt jeksel, hadde tidligere en uvane med å velte matskålen hvis du ga henne for mye vann, men nå synes hun det er helt greit med litt vann i maten. Drikker godt på trening.

Veldig glad i å løpe og tulle i hagen, men også glad i å få komme inn på sofaen. Sover i sengen med deg om hun får sjansen. Utrolig folkekjær og kan lånes bort til alle uten problem. Upåvirket under løpetid.

 

Vi ble glad når vi fikk muligheten til å overta Brune. Hun er etter spennende brukslinjer som vi kunne tenkt oss å ha med videre, men før vi avgjør om hun skal brukes i avl så ønsker vi å teste henne litt bedre på lengre distanser.

Sandy er hovedlederen vår og dronningen i flokken. Hun er en flott tispe som kom til oss februar 2018 fra kennel Ylajärvis. Hun har gått mange løp (sprint/mellomdistanse/langdistanse) hos hennes tidligere eier og har mye erfaring som kommer godt med i oppstarts-fasen vi er i. Hun stråler visdom og er selveste roen på våre løp, samlinger og turer. 

Hun er rask og glad i fart, og motiverer de andre til å bli med på hennes farts-økninger. En fokusert leder med fin flyt og gode effektive bevegelser. Kan gå sammen med både kjente og ukjente hunder. Har noe jaktinstinkt, men bruker bare å øke farten dersom hun lukter noe vilt. Hun jobber bra og tror ikke vi har sett hun ordentlig sliten, virker som hun aldri går tom for energi. Går like bra i singel-led. Hun har gode poter og har ikke trengt potesokker hos oss hittil. Matlysten har forbedret seg siden hun kom til oss, men fremdeles ikke glad i for mye vann i maten. Har god metabolisme og trenger lite mat for å holde vekten.

Sandy er en rolig og kosete tispe, som elsker å leke med den yngre generasjonen på kennelen. Hun passer på at de andre voksne ikke leker for voldsomt med valpene. Hun er en suveren mor og har alltid full kontroll på hvor alle er. Sandy kan ule litt etter gutta under løpetid. Hun elsker å slappe av i solen og kan ligge der i timevis. Veldig glad i å være inne og få kos på sofaen eller i sengen.

Hugin flyttet til oss i 2019 og er på avls-avtale fra kennel Nay-la-chee. Dersom han blir bra nok, så kan han brukes i avl av begge parter. Hans mor er importert fra kennel Narmenak (Belgia) og hans far er hovedleder hos Rikke C. Bergendahl.

Hugin er en sosial og trygg gutt, liker å utforske. Han ser ut til å bli en smarting, kommer bærende på vannskålen når den er tom og veldig flink til å gjemme godsaker slik at ingen av de andre voksne finner dem.

Flokken har tatt han godt imot. Vinter 2019 har han vært med på mange sledeturer, hvor han først har fått løpe litt fritt sammen med spannet før han har hvilt resten av turen i jerven-duken i sleden. Har taklet dette fint.

Han var med på kontoret til matmor i ca en måned, før han flyttet ut til de voksne. God sosialisering og trening på ro. Med sitt vakre utseendet sjarmerte han mange!

Hugin er den første valpen som vi har vært på valpekurs med, dette var veldig lærerikt og moro med en valp som lærer nye ting så kjapt.

 

Vår/sommer 2019 har han som oftest stått igjen i hundegården når de voksne har trent, han har taklet dette utrolig bra. Får noe godt å tygge på og går og legger seg igjen. Verken lyd eller stress.

Han har fått prøve seg noen korte turer med vogn og kickbike. Har fin flyt, løper rett og uanstrengt. Hugin elsker å være fremst, mon tro om han kan bli vår neste lederstjerne?

Han er fra vårt første planlagte kull. Hans mor er vår stødige hovedleder Sandy og hans far er hovedleder hos Rikke C. Bergendahl.

Han er kullets roligste, en grei gutt som er mest glad i mat og soving. Han er kraftig, blir spennende å se hvor stor han blir. En enkel sjel som ikke gjør så mye ut av seg. Liker å sitte i fanget og susser for harde livet, elsker generelt folk. Nye hunder kan være litt skumle og han trenger litt mer tid på å bli trygg enn søster Jean.

Hun er fra vårt første planlagte kull. Hennes mor er vår stødige hovedleder Sandy og hennes far er hovedleder hos Rikke C. Bergendahl.

Hun er en smart og kosete tispe, som alltid har vært et steg foran de andre. Er nok den best bygde i kullet og er rask og lett i vendingene. Litt mer sta enn Logan, kommer når det passer henne. Hun minner litt om Hugin, som er hennes eldre halvbror.

Hun liker å sitte på fanget og dele ut susser. Er utrolig løsnings-orientert, ingen hindring er en hindring for denne frøkna her!

bottom of page