top of page

Høsten 2020

En liten blogg oppdatering.


Høsten er godt i gang og vinteren nærmer seg forhåpentligvis. Gjengen har sin første sesong med en god del mer samt lengre trening, det er mye ny lærdom for oss alle. No lærer man av andre, noe må man lære selv.


Det er 9 hunder i full trening, hvorav 8 Siberians og 1 Mutte-blanding. Det er nok betraktelig færre i trening enn de fleste andre som sikter mot 8-spanns løp, men vi kjører med de vi har og er enda ikke helt sikre på hvem som blir med på hvilke løp.


Forebygging og være føre var er noe vi har fått mer og mer fokus på.


Etter at Cartman gikk for lenge med en skade i 2016 og nå må jevnlig følges opp hos kiropraktor, fikk vi en hard lærepenge. Endring i bevegelsesmønster betyr kiropraktor sjekk ganske raskt hos oss.


Noen av de eldste i flokken har måttet trekke tenner, så vi er også nøye med tannhelse. Alle var på sjekk hos Neskollen Dyreklinikk i høst med strålende resultater. Kun valp Kavik måtte trekke en knekt valpe tann (åpen pulpa) denne gang. Våre får forresten plenty med tyggeben og godsaker, ser det er mye variasjon på linjene på feks tannstein.


Poter sjekkes etter hver trening, smøres og følges opp ved behov. Vi setter heller sokk på for tidlig enn for sent. Hugin klarte skrape av en del av ene tredeputen sin og måtte dermed stå en stund. Han fikk ekstra inne tid og smøres jevnlig, må gå med sokk resten av sesongen for å herdes på nytt. Til dels uflaks og en litt raskere økt på skarpere føre, det er ikke mer som skal til.
Vi varierer treningssted nesten hver tur, er heldig som har flere muligheter i nærheten. Flatt og lett, bratt og tung, noe midt i mellom. Noen turer med passasjer og andre turer uten. Noen i dagslys, men dog flere og flere i mørket. Vi har troen på variasjon og det er en av grunnene til at vi valgte å stille på barmarksløp både i Drammen og Kongsberg. De løp som vinden og vi skulle gjerne ha deltatt i NM dersom det hadde vært nærmere oss. Kanskje neste år og muligens stiller vi på noen kortere løp i vinter og.


Årets valp er Sheza Classic Tapio, en skikkelig sjarmør! Vi har kalt han Kavik, han minnet veldig mye om Logan (begge deler har tilknytning til Wolverine) - begge er rolige med en veldig god av knapp. Kavik er godt pelset og en iherdig oppvask gutt. Ganske snakkesalig, men det er mest under lek eller når vi oppfordrer. Trygg og sosial gutt, vil leke med de fleste. Har gått mye løs, men det er nok fordi han er ene-valp og veldig godbit-fokusert (går 1 meter for også komme løpende og be om godbit). Har fylt 5 måneder og den valpe-kvoten begynner å gå forbi. Det trengs for han begynner å teste de andre litt, hvor mye bølling kan jeg komme unna med?!
Vi gleder oss til å teste han i selen, begynner å bli fart og styrke i lillegutt. Er nok ikke så lenge til og når snøen kommer får det bli kort valpe tur med småspann før langtur med de voksne.


No er vi klare for snø, masse fri og fine turer!


62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page