top of page

Høsten er i gang


Vi har endelig kommet i gang med vogntrening, etter mye styr for å få tak i deler til hundebilen. Det ble en brå overgang fra lette økter med kickbiken, men ved å variere treningene litt så tror jeg hundene skal takle dette helt fint. Minuset jeg kommer på i farta må være at de ikke herdes like godt med kickbike, men vi følger nøye med på poter og er ikke redd for å sette på sokker i denne overgangsfasen.Vi fortsetter å øve på å være rolig før oppstart, uten straff og kjeft men heller med belønning i form av ros og godbiter. Det tar ikke lang tid før hundene skjønner poenget, og matmor rekker å ta på jakken sin og sette på GPS før turen starter uten å stresse seg ihjel.


Tispene har endelig fått løpetid, til Bamses store frustrasjon. Han blir en slags Casanova i denne perioden. Skal bli godt å få det unna, slik at alle kan bo med alle igjen. Dette er nemlig noe vi bytter på og hundene virker til å trives med det. Slik forebygger vi forhåpentligvis at noen blir ekstremt avhengige av hverandre.Hugin er nå 9 måneder og er kommet godt i gang med spann-disiplin og den nye hverdagen. Han jobber jevnt og trutt, virker trygg i rollen sin. Blitt utrolig kosete og spiser som en hest! Skal bli spennende å se om han etter hvert kan bli en like god leder som sin far, Bark.


De yngste vokser til og er snart 6 måneder. De nyter hovedsakelig gåturer og sosialisering, men har fått prøvd seg en tur i selen også. Bra fremdrift, selv på vår lille store Ferdinand (Logan) som går som om vi skulle ha gått lydighetskurs eller noe. Vi øver på å være trekkhund som feks stå på oppstallingsline, ha på potesokker, ligge i hundekassen, osv.Pr nå virker det som Jean innehar mange av de kvalitetene som vi tidlig så hos Myra, som er hovedleder selv om hun ikke har fylt 2 år en gang. Begge løper som vinden i løpegården og de trives godt sammen, kanskje det blir vår neste farts-duo. Veldig uredd og trygg i selen, skal bli spennende å se hva det blir av henne.


Logan begynner å få opp farten han også og er hakket tryggere enn sin søster i nye situasjoner. Han er enkel å ha med å gjøre og sover gjerne i sengen hele natten dersom han får lov. Han stoler 110% på alle mennesker han møter og hopper opp i fanget ditt før du får sjans til å reagere. Han løper lett og sløser ikke med energien.
32 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page