top of page

Handler hos Siberian Sleddogs

Oppdatert: 13. sep. 2019


Vinter 2016 tok jeg et stort steg for lille og usikre meg. Jeg pakket sakene og flyttet til Siberian Sleddogs som da holdt til i Atna, Hedmark.


Det var Cartman og jeg på nye eventyr. Først var jeg handler på Femundløpet, også dro jeg videre til Atna.Her ventet mange flotte turer med de voksne og kosestunder med valpene. Fra ski med en hund til 6-spann med slede. Jeg prøvde å huske alle rådene jeg fikk, men som alle andre så gjorde jeg mange nybegynnerfeil. Oppstartliner som måtte kuttes, storspann som jeg ikke klarte å føre i riktig retning mens jeg sprang ved siden av, vanndunk-korker som ble gnagd i stykker, for store kjøttbiter til matglade valper, osv.


Jeg fikk trene en fin gjeng med godt rutinerte hunder som hadde gått alt fra Femundløpet til Iditarod. Jeg fikk et innsyn i hvordan en storkennel fungerer og lærte fort mye og mer om hundekjøring. Jeg ble godt kjent med de forskjellige hundene, lærte om deres ulikheter og preferanser.


Jeg fikk bli kjent med Oosik, som senere ble min. Han var en stor og kraftig 9 måneder gammel unghund på den tiden. Han var ganske forsiktig av seg og syntes verdenen var litt små skummel, inkludert Cartman som kan leke litt voldsomt med større hunder. De ble dog raskt venner og uadskillelige.
Ut på våren kunne jeg gjerne sove sammen med valpene i hundegården, mens vi nøt vårsolen. Koyuk, Rohn og Chatanika ble etterhvert veldig glade i å ligge på fanget mitt. Tiden gikk, og valpene fikk prøve sine første turer i spannet. De var ivrige!


Rohn & me


Jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg fikk den muligheten. Det har preget meg og min tankegang for min fremtidige kennel.37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page