top of page

Løpssesongen 2021/2022

Løpssesongen 2021/2022 er offisielt over for vår del og vi er allerede flittig i gang med overnattingsturer. Vi har hatt et supert samarbeid med Activesiberians hittil og dette er bare starten på eventyret! Sammen gir vi alle hundene tilpasset trening til alder og fysikk og kan sette sammen løpsspann uten å være tvunget til å ta med de litt for gamle kroppslig eller muligens litt for unge mentalt.
Det ble følgende løp på oss:

NSHK høstsamling 4-spann 1/2

NM Barmark 4-spann 9/11 (2/4 RNB)

Gruveløpet rookie 115km 9-spann 8/17 (1/4 RNB)

Femundløpet 200 8-spann 26/49 (4/12 RNB)


Noen av hundene våre har også gått på andre spann og gått følgende løp:

Rørosløpet 8-spann 2 x 30km 1/5 (Myra og Judy i led hos Activesiberians, Hugin i wheel hos Stine Marthinsen)

Rørosløpet snørekjøring 10km (Kavik lånt ut til venn av en venn)

NM 10-spann sprint 5/7 i spannet til Piperbakken (1/3 RNB) (Kavik)


Som oppsummering så ser vi at jevn og variert høsttrening har gitt både raske og utholdne hunder, som takler både sprint og langdistanse helt ålreit.
På høstsamlingen ble spannet (Judy, Jean, Logan, Hugin) raskeste spann ekvipasje den dagen og det lovet godt for NM. Dessverre fikk Hugin ikke blitt med på NM, så vi lånte inn en hund fra 7MHusky i siste liten. Vi klarte ikke å ta igjen det ene SH spannet foran oss, som var sprint trent. Men veldig fornøyd med hundene allikevel, så vi stiller kanskje på barmarksløp igjen dersom vi får fatt i ny doning.


Vinteren 2022 var fremdeles preget av korona og avlyste løp. Ikke noe Synnfjell, Gausdal eller Hamar Hundekjørerfestival. Så da meldte vi oss på Gruveløpet i siste liten. Valgte rookie klassen da hundene ikke hadde gått lengre enn 6 mils turer og dette var første sesongen med lengre løp. Flinke hunder og en noe nervøs matmor og handler. God lærdom for alle før Femundløpet. Femundløpet 2022 var en fantastisk opplevelse på alle måter. Vi fikk alt av vær og vind og fikk øve oss på villmarks sjekkpunkt. Å ende opp som beste norske renraset spann, bak to franske og et tysk, føltes nesten uvirkelig for en førstegangskjører. Super stolt av hundene som alltid ga alt uansett!
Rørosløpet stilte jeg som handler, men noen av hundene fikk bli med på løpet. Myra og Judy i led hos Activesiberians, hvor de slo til med seier i klassen sin. Jean ble sykemeldt før løpet og hun er definitivt den raskeste komboen sammen med Judy, så moro å se at Myra klarte å innfri på fart også. Lille super-My! Hugin ble med i et ukjent spann og Kavik snørekjørte med en ukjent fører, flinke hundene. Et kjempefint løp, stiller definitivt selv neste år.
Resten av sesongen blir det teltturer og roligere tilværelse. Vi har noen spennende valpeplaner som vi gleder oss å dele med dere, mer info kommer etter

parring har funnet sted 🙂

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page