top of page

Oppsummering sesong 2018/2019

Oppdatert: 13. sep. 2019Sesongen ble ikke helt slik som vi så for oss, men vi prøver å se det positive.


August 2018: Var varmt og det ble ikke mange kickbike turer med hundene. For det meste sov de i langline i hagen og hadde noen få badeturer om morgenen. Hundene likte seg inne, hvor varmepumpen stod på kald luft.


September 2019: Vogn og tilhenger på plass. Hundene fikk pelslus etter en tur i hundeparken. Vi ble nødt til å holde oss isolert i over en måned når vi egentlig ønsket å trene masse på passeringer.


Oktober 2018: Ga oss noen flotte turer i Østmarka i godt selskap. Vi deltok på Barmarksfestivalen til DTK&Mush trekkhundklubb med Oosik & Brune. Det var varmt og vi slo til med sisteplass. Sandy&Myra fikk prøve seg i miljøklassen. Godt fornøyd med passeringene vi hadde.


November 2018: Vi hadde en hyggelig treningssamling på Skjelbreia med gode venner. Hundehus på hytten i Ål kom på plass, klart før vinteren kom. Noen fine treningsturer der, på potesnø. Logo på plass av ulvehundoghest.


Desember 2018: 7. desember var første sledeturen og 16 desember årets siste. Hundene fikk kennelhoste og det ble en rolig jul med mye inne-kos. Det var nå vi hadde tenkt å øke distansene, når sleden var tatt frem, samt å reise en del på hytten for å kjøre på fjellet. Men vi fikk mye kvalitets-tid sammen med hundene og det føles som om flokken har blitt mer harmonisk og samstemt. Matmor hadde det travelt med å organisere alt i forbindelse med Dørstokkmila 2019, som hun skulle arrangere.


Januar 2019: Dørstokkmila 2019 gikk over all forventning med hele 76 påmeldte og påmeldingen måtte til slutt stanses grunnet begrenset kapasitet.


Oosik slet mye med potene sine og fikk mange sprekker grunnet sin ekstreme passgang, så vi bestemte oss for å finne et roligere hjem til han med mindre trening.


Han flyttet til et supert hjem i januar, hvor han får mye kos og oppmerksomhet fra både voksne og barn. Han har sklidd rett inn i flokken som består av 5 andre sh og barna er godt i gang med å lære han diverse triks.


Februar 2019: Sandy ble parret med Nay-La-Chee's Bark første helgen i februar. Vi tenkte hardt og lenge, men måtte bare prøve en siste gang. Sandy er en flott og godt testet tispe, som har blitt vår hovedleder. Hun er øyelyst og gonioskopert fri og innehar mange av de kvalitetene som vi ønsker å ha på fremtidige hunder.


Ifølge både veterinær og kiropraktor, så var hun frisk og rask. Hun har vært godt trent hele livet og var i god form. Vi rådførte oss også med NMBU og andre oppdrettere.


Nay-la-Chee's Solverv Hugin flyttet til oss på halvfor-avtale. Dersom han blir lovende, kan han brukes i avl av begge parter.

Han er sønn av Nay-La-Chee's Bark og vi ønsket gjerne hans linjer videre. Moren kommer fra den Belgiske kennelen Narmenak, og har linjer som bla Moonruns og Northwapiti bak seg. I uvissheten om at det klaffet med Sandy, så måtte vi slå til.


Hugin er en trygg og sosial gutt, som liker å utforske. Han var førstemann på mye, og vi håper han kan utvikle seg til en like god leder som sin far. Han har blitt vel tatt imot av de andre i flokken, med Bamse som lekekamerat og Sandy som mor nr to.


Grimsbu vintersamling 2019: Vi deltok på 10km sprinten på vintersamlingen til NSHK, og var heldig å få låne to hunder slik at det ble 5-spann. Med lite fartstrening og trening i det hele tatt, kjørte vi for å høste erfaring. Det ble nå en fin opplevelse og vi hadde mange gode passeringer, selv med lite øving og en utbrent matmor.


Mars 2019: Var en fin tur måned med 4-spannet bestående av Brune, Myra, Bamse og Cartman. Lille Hugin ble med på mange turer, hvor han først fikk løpe litt løs før resten av turen ble tilbrakt sovende i sleden. Mye flott påskevær og Brune begynte å bli litt bedre i led. Vi gikk på valpekurs hos Lundqvist hundeskole med Hugin, slik at vi hadde bedre kunnskap før vi plutselig skulle ha flere valper samtidig.
51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page