top of page

Sesongens løp 2020

Denne sesongen ble det litt flere løp og vi har høstet god erfaring som kommer godt med i de kommende sesongene. Det ble et sprintløp og tre mellomdistanse løp, vi satser på lengre distanser neste sesong.


Løpshundene:


Vår rutinerte hovedleder Sandy (8 år) er kjempe sprek og har denne sesongen virkelig vist oss hva en god lederhund er. Singel-led på løp samt i dårlig vær på fjellet, finner såle og spor når det er dårlig sikt, brøyter selv med snø til magen, oppmuntrer Myra når det trengs, osv. Vi håper hun er med mange sesonger fremover.


Myra (2 år) har fått mye god lærdom av sin læremester og har blitt mer trygg i sin rolle som leder. Hun elsker å jobbe når det er tungt, men er heller ikke redd for å jage fart når det er mulighet for det. Hun har vokst på å bli "tante" til de 3 yngste og er vel den som leker mest med de.


Cartman (6 år) er vår stayer som bare er der, man legger ikke merke til han før han står oppspent i spannet eller vet at han skal få løpe. Selv med lite grunnlag i sine yngre dager, så henger han godt med resten i både trav og galopp.


Brune (6 år) sprer glede og godt humør, har vist fremgang denne sesongen og. Hun er litt hardtgående og sakker ned resten med sin snøsnapping på løp, vi får se om lengre distanser kan passe henne bedre neste sesong. Vi vurderte først kull på henne i 2020, men ombestemte oss.Nyttårsløpet: Sammen med lånehundene Tuna og Marve deltok vi i 6-spann 17 km og kom på 12/15. Dette var et fint lavterskel løp i Norges best preppa løyper. Lave skuldre og vi fikk en fin utloddet Non Stop langdistanse dekken med oss hjem. Rutiner på løp er noe som også må læres, og det merket vi godt.


Hamar Hundekjørerfestival: Her ble også Tuna og Marve, slik at vi fikk delta i 6-spanns klassen 2 x 33 km med fulltallig spann. Moro med et to-dagers løp og god erfaring for hundene. Mange gode passeringer og flinke spann. Sandy viste oss godt at hun hadde gått dette løpet før og ga full gass! Vi kjørte mot eliten og kom på 6/7. Litt bedre rutiner, fremdeles mye å lære.


Vintersamling NSHK: Med en lånehund fra Piperbakken, stilte vi med 5 hunder i 6-spanns klassen 2 x 26 km og kom på 3/6. Det var en ny og utvidet runde, med flott og varierende terreng. Mange gode passeringer, lå side om side mot mål dag 1. Hundene var spreke og vi var ikke langt unna 1. merittering dersom vi hadde meldt oss på trekkhundprøve. Myra og Sandy i led sammen på dag 1. Dag 2 gikk Sandy i singel led hele veien, for ei tispe!


Vikerfjelløpet: Med godt mot og litt overtalelse meldte vi oss på 4-spann 33 km. I nydelig påskevær men på det tråeste føret vi noen gang har hatt. Vi jobbet like hardt alle mann og virkelig som et team for å holde følge med ah-spannet som passerte oss. Til slutt forsvant de ute av syne men vi tok faktisk innpå igjen mot slutten av løpet, ifølge handler teamet som fulgte oss via GPS trackingen. Godt fornøyd å komme i mål på en 2. plass (2/4), ca 11 minutter bakom ah-spannet. Vi hadde meldt oss på trekkhundprøve og klarte 125% av grunntid men dessverre ble farten for lav.


Takk for lånehundene, Anna og kennel Piperbakken :-)


Alt i alt godt fornøyd og ser frem til større spann og flere kilometer neste sesong!

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page