Valpekull

Vi har hovedsakelig kull for å bygge videre på vårt eget spann, og ønsker ikke å avle valper kun for salg. Vi undersøker slekt og stamtavlen mest mulig når det gjelder egenskaper, helse og gemytt. Hundene skal utfylle hverandre på en god måte. Dette vil si at vi avler på individer som vi synes er såpass gode, til at vi beholder noen valper selv og har troen på kombinasjonen.

Vi foretrekker balanserte hunder som jobber godt i selen, og som er rolige og avslappet når de ikke er på jobb. Hundene våre kommer jevnlig innom-hus for litt kvalitetstid og derfor er det ekstra viktig at de har en god av-knapp. Ikke bare inne, men også på løp, samlinger og turer.

 

Vi har mange forskjellige personligheter på kennelen, men foretrekker hunder som er rolige og med lite støy. Dette fordi vi har noen naboer å ta hensyn til og fordi vi ønsker en flokk som går godt overens løse sammen både ute og inne.

Foreløpig har vi ikke mulighet til å beholde hele kull, og det vil mest sannsynlig komme noen valper for salg. Det er viktig for oss at de kommer til aktive hjem og at ny eier vet hva en husky innebærer. Vi vil gjerne følge valpen videre i livet og ønsker å holde kontakten slik at vi kan følge med på utviklingen. 

Vi vektlegger ikke farge på pels eller øyne i vårt avl, og valpe-kjøpere som ønsker seg valp etter farge vil bli nedprioritert. Siberian Husky er mye mer enn en hund i en ønsket farge, og det vil du nok fort finne ut av.

 

Norsk Siberian Husky klubb har ingen avls-restriksjoner, men de anbefaler å øyelyse foreldredyr som skal brukes i avl. Vi ønsker å følge klubbens anbefalinger og kommer til å sjekke de vi ønsker å avle på.