top of page

Valpekull

60873180_690210881429309_601183324082064

Vi har hovedsakelig kull for å bygge videre på eget spann, og ønsker ikke å avle valper kun for salg. Slekt og stamtavlen undersøkes mest mulig når det gjelder egenskaper, helse og gemytt. Hundene skal utfylle hverandre på en god måte. Dette vil si at vi avler på individer som vi synes er såpass gode, til at vi beholder noen valper selv og har troen på kombinasjonen.

Vi foretrekker balanserte hunder som jobber godt i selen, og som er rolige og avslappet når de ikke er på jobb. Hundene kommer jevnlig innom-hus for litt kvalitetstid og derfor er det ekstra viktig at de har en god av-knapp. 

 

Det er mange forskjellige personligheter på kennelen, men foretrekker hunder som er rolige når de ikke er "på jobb" og med lite støy. Dette fordi det er noen naboer å ta hensyn til og fordi jeg ønsker en flokk som går godt overens løse sammen både ute og inne.

Foreløpig har vi ikke mulighet til å beholde hele kull, og det vil mest sannsynlig komme noen valper for salg. Det er viktig for oss at de kommer til aktive hjem og at ny eier vet hva en husky innebærer. Vi vil gjerne følge valpen videre i livet og ønsker å holde kontakten slik at vi kan følge med på utviklingen. 

Vi vektlegger ikke farge på pels eller øyne i vårt avl, og valpe-kjøpere som ønsker seg valp etter farge vil bli nedprioritert. Siberian Husky er mye mer enn en hund i en ønsket farge, og det vil du nok fort finne ut av.

Vi avler hovedsakelig på individer som har blitt testet noen sesonger i selen på trening og løp, samt har blitt stilt ut. Da vet vi mye mer om hunden og om vi synes den er god nok til å avles på. Det kan forekomme unntak så klart.

 

Norsk Siberian Husky klubb har ingen avls-restriksjoner, men de anbefaler å øyelyse foreldredyr som skal brukes i avl. Vi ønsker å følge klubbens anbefalinger og kommer til å sjekke de vi ønsker å avle på.

bottom of page