Valpekull

60873180_690210881429309_601183324082064

Jeg har hovedsakelig kull for å bygge videre på mitt eget spann, og ønsker ikke å avle valper kun for salg. Slekt og stamtavlen undersøkes mest mulig når det gjelder egenskaper, helse og gemytt. Hundene skal utfylle hverandre på en god måte. Dette vil si at jeg avler på individer som jeg synes er såpass gode, til at jeg beholder noen valper selv og har troen på kombinasjonen.

Jeg foretrekker balanserte hunder som jobber godt i selen, og som er rolige og avslappet når de ikke er på jobb. Hundene kommer jevnlig innom-hus for litt kvalitetstid og derfor er det ekstra viktig at de har en god av-knapp. 

 

Det er mange forskjellige personligheter på kennelen, men foretrekker hunder som er rolige når de ikke er "på jobb" og med lite støy. Dette fordi det er noen naboer å ta hensyn til og fordi jeg ønsker en flokk som går godt overens løse sammen både ute og inne.

Foreløpig har jeg ikke mulighet til å beholde hele kull, og det vil mest sannsynlig komme noen valper for salg. Det er viktig for meg at de kommer til aktive hjem og at ny eier vet hva en husky innebærer. Jeg vil gjerne følge valpen videre i livet og ønsker å holde kontakten slik at jeg kan følge med på utviklingen. 

Jeg vektlegger ikke farge på pels eller øyne i vårt avl, og valpe-kjøpere som ønsker seg valp etter farge vil bli nedprioritert. Siberian Husky er mye mer enn en hund i en ønsket farge, og det vil du nok fort finne ut av.

 

Norsk Siberian Husky klubb har ingen avls-restriksjoner, men de anbefaler å øyelyse foreldredyr som skal brukes i avl. Jeg ønsker å følge klubbens anbefalinger og kommer til å sjekke de jeg ønsker å avle på.