Om kennelen

Winter Ronin - Working Siberian husky kennel

Kennel navn ble godkjent 4. februar 2019 og betyr "vinter vandrer". Noe vi synes passer bra på bakgrunn av rasens opprinnelse og formål. Det er tross alt om vinteren vi vandrer mest sammen.

Denne kennelen driver med renrasede Siberian Husky. Vi er fremdeles i oppbyggingsfasen, men ting faller på plass etter hvert. Vårt mål er å kjøre mellomdistanse og langdistanse løp, og drømmer også om å dra på noen ordentlige langturer med hundene med hver vårt spann.

 

Vi er av den oppfatning av at dette er en bruks-rase, og synes det er viktig at hundene testes godt på mange ulike måter i selen. Trekk-egenskapene er viktige å ta vare på, for det skal så lite til før dette forsvinner.

Hundene brukes hovedsakelig som trekkhund i spann, men de blir også gjerne med på gåturer, snørekjøring, kløvturer, familiebesøk, overnattingsturer,  eller en natt i sengen. Våre hunder er familiemedlemmer og får jevnlig komme innom hus for litt kvalitets tid på sofaen.

 

Gode trekkhunder har en god av-knapp fordi de skal hvile når de har mulighet, og de egner seg derfor godt som aktive familie-medlemmer. 

Vi har pr. nå 5 hundegårder med tak og belysning for mørke kvelder. Hundene bytter på hvem de bor med, både for variasjon samt at de da ikke blir for avhengig av en spesifikk hund. Dette synes vi er viktig med tanke på løpetid og ved eventuelle skader når en hund må bli inne-boende.

Løpegård kom på plass sommer 2019 og harmonien i flokken har blitt enda bedre. Det er godt for dem å få ut overskuddet på varmere dager, løpe og leke sammen.

 

 

49734983_1962242490752375_63094875311340

Logoen vår har blitt laget av ULvE hundoghest. 

IMG_8011.JPG