top of page
Om kennelen

Winter Ronin - Working Siberian husky kennel

Kennel navnet ble godkjent 4. februar 2019 og betyr "vinter vandrer". Noe som passer bra på bakgrunn av rasens opprinnelse og formål. Det er tross alt om vinteren vi vandrer mest sammen.

Det hele startet i Skoger i Drammen og her ble kennelen gradvis bygget opp med både utstyr og hunder. Sommeren 2021 så flyttet kennelen til Sørskogbygda i Elverum. Her ble vi i nesten to år før kennelen flyttet til Ulvåa.

Denne kennelen driver med renrasede Siberian Husky. Kennelen er fremdeles i oppbyggingsfasen, men ting faller på plass etter hvert. Målet er å kjøre mellomdistanse og langdistanse løp, og jeg drømmer også om å dra på noen ordentlige langturer med hundene.

 

Jeg er av den oppfatning av at dette er en bruks-rase, og synes det er viktig at hundene testes godt på mange ulike måter i selen. Trekk-egenskapene er viktige å ta vare på, for det skal så lite til før dette forsvinner.

Hundene brukes hovedsakelig som trekkhund i spann, men de blir også gjerne med på gåturer, snørekjøring, kløvturer, familiebesøk, overnattingsturer, triksing, balanse-trening eller en natt i sengen. Hundene er familiemedlemmer og får jevnlig komme innom hus for litt kvalitets tid på sofaen.

 

Gode trekkhunder har en god av-knapp fordi de skal hvile når de har mulighet, og de egner seg derfor godt som aktive familie-medlemmer. 

 

 

49734983_1962242490752375_63094875311340
IMG_2241 (2).JPG
IMG_2331.JPG

Logoen vår har blitt laget av ULvE hundoghest. 

bottom of page