top of page

Navn: Siberian Sleddogs Oosik

Kjønn: Hannhund

Født: 09.05.2015

Rase: Siberian Husky

Regnr: NO39416/15

Far: NO50443/11 Siberian Sleddogs Kasper

Mor: NO37910/12 Siberian Sleddogs Mira

Oppdretter: Siberian Sleddogs

Vekt: ca 28 kg

Posisjon: Leader/team/wheel

Øyelyst:

Gonioskopert:

Oosik er en stor og veldig sterk hannhund, som fikk bli min etter at Cartman hadde blitt alenehund. Kallenavn som beskriver han godt er bla. Ferdinand, Casanova, damenes favoritt, traktoren, muskelbunten. Han er lederen i flokken vår og har en autoritær utstråling.

Oosik er rå og er den fødte trekkhunden, han kommer fra en langdistanse kennel. Man kan snørekjøre eller kickbike bare med han uten problemer, Oosik jobber for to. Vi har gitt opp gå-pent-i-bånd med han, det er kun en ting som gjelder i hodet hans; trekke!

 

Vi trente i både små og store spann hos Siberian Sleddogs i Atna, og vinter 2017 anskaffet vi vår første slede fra Trailbreaker Sleds. Denne ble flittig brukt med det lille 2-spannet som bestod av Cartman og Oosik, på samlinger fikk vi gjerne låne noen ekstra hunder.

 

Jobber utrolig hardt uansett føre, vær og posisjon i spannet. Kan gjerne gå i singel-led. En pålitelig hund som gir jernet hele veien. Går i pass og slår over til galopp senere enn de andre. Ifølge kiropraktor har han ikke tatt noe skade av dette, men vi følger han opp. Spiser meget godt, utenom et par dager når det er løpetid på kennelen. Godt pelset.

Elsker å kose med alt og alle, og er kennelens gravemaskin når han først setter i gang. Liker å leke med ball og vil gjerne at du kaster den for han. Kan lånes ut til hvem som helst, er en enkel hund.

Omplassert januar 2019:

Oosik slet mye med potene sine sesongen 2018/2019 grunnet sin ekstreme passgang. I små-spann var det ikke noe problem, men når antall hunder økte og vi begynte å trene med vogn jevnlig så fikk han sprekk etter sprekk. Vi prøvde en drøss med salver og diverse typer potesokker, men ingenting hjalp. Han stod over mange treninger for at potene skulle bli bra igjen. Han gikk litt i utakt med de andre, slo sjeldent over til galopp.

 

Rundt årsskiftet bestemte vi oss for å finne et nytt hjem til han. Vi fant et supert et hvor han får mye kos og kjærlighet, og med mer tilpasset trening til hans behov. Han bor i en flokk med 5 andre nærbeslektede Siberians og trives godt.

Løp:

Dørstokkmila 2017: 6-spann 12 km, 3/5

Vintersamlingen 2017: 6-spann 21 km, 9/15

Vintersamlingen 2018: 4-spann 21 km, 2/3

Vikerfjell 2018: 4-spann 33 km, 1/1

Barmarksfestivalen 2018 DTK/Mush : 2-spann sparkesykkel, 7/7

Utstilling:

bottom of page