top of page

Løpssesongen 2022/2023

Denne sesongen ble det igjen en kombinasjon av forskjellige distanser. Det er godt mulig dette fører til at man ikke presterer optimalt, men synes gjengen har taklet det ganske bra og en god hund bør klare alle distanser.Det ble følgende løp i samarbeid med Activesiberians:

Hamar Hundekjørerfestival 10-spann 2x25km 2/5 RNB

Gruveløpet 160km 9-spann 25/28 (2/2 RNB)

Femundløpet 200 8-spann 29/42 (5/12 RNB)

NSHK vintersamling 6-spann 2x14km 2/3 RNB

Dørstokkmila 6-spann 2x11km 1/6 RNB + 6-spann 2x11km 4/6 RNB (Ann-Jonette Friberg)


Noen av hundene løp også på NM Barmark i para-klassen. Planen var at noen av hundene skulle gå et løp med vår rookie Rebekka, men slik ble det dessverre ikke i år, da den ble avlyst.


Vi lurer på om HHF var en dum ide før Gruveløpet, da hundene rett og slett ikke var på topp før mot slutten av løpet. Kanskje vi går tilbake til kjøre de lengre løpene først også heller kjøre mellomdistanse i etterkant. Vi får se! Neste sesong vil gjengen uansett bli mer delt opp i et langdistanse og et funrun team. Matmor skal ha en roligere sesong og noen av hundene vil gå i LD trening hos Activesiberians.


Hundene gikk bra på Hamar, synd at vi fikk den største hunden i sleden søndag, eller så tror jeg jammen vi også hadde kjørt raskere på dag 2. Kun sekunder unna 2. premie, men godt fornøyd med farten som Judy og Nayak hadde inn til mål. To raketter!


Gruveløpet åpen klasse mot eliten i LD, tøft gjort av kjører Wiebke Höfers! Siden Judy var ute av gamet med sin manglende nesevaksine, måtte vi teste søstrene Nayak og Iza, derfor startet hun ut med 9 hunder i åpen. Første etappe var litt treg, dette var ikke spiriten som hundene hadde hatt på våre treninger. Etter fire timer hvile var det retur til Røros og først nå kom hundene inn i en god flyt. Andre etappe fløy de i sin marsjfart! Glade hunder inn i mål og sesongens første lengre løp var unnagjort.


Femundløpet 8-spann, Nayak var den utvalgte nr 8 som fikk bli med. Start i sentrum var tøft mentalt for forsiktige Myra, og noen av de unge lovende måtte settes frem i stedet. Kayuh imponerte, sammen med stødige Rim. Sprek 8-åring altså! Nayak hadde litt sårt håndledd i Tufsingdalen og ble dermed satt ut. Resten fortsatte til Tolga. I Tolga la vi merke til at Kira var noe stiv i gangen sin, hun fikk bli med handler teamet videre mens resten skulle gå siste etappe til mål i Røros. Myra var klar for å gå i led igjen med godt mot, for å skåne henne de siste km med mye ståhei, så ble Kaska satt frem inn til mål. Det var en sprek og glad gjeng som kom i mål, klare for å løpe videre!
På NSHK sin vintersamling falt valget på sprint, rett og slett fordi matmor ikke hadde hatt noen lengre turer med gjengen denne sesongen. Med Judy høyløpsk, så var vi spente på om hun klarte å holde fokus begge dager i led. Judy gikk i led med Myra dag 1 og dag 2 prøvde jeg ut Myra sammen med datter Nayak. For en fartsleder hun der er, Nayak altså! Løse spor, mye vind men i flott natur. Gjengen var klar for mer begge dager og vi er godt fornøyd med resultatet.


Dørstokkmila ble våre hunder fordelt over to spann, med Judy, Kavik og Dakota hos Klaus og Kira, Iza og Myra hos Ann-Jonette. Klaus sitt spann fløy bokstavelig talt og han endte opp på 1. plass sammenlagt etter to dager. Myra stod over dag to (biceps) og Ann-Jonette kapret 4. plassen.


Alt i alt en fin sesong!

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page