top of page

Alaska 2014

Oppdatert: 13. sep. 2019


Comeback kennel

Høst 2014 reiste min mor og jeg på tre ukers roadtrip til Alaska. Vi var på tre kennelbesøk, Lance Mackey Comeback kennel, Siberian Sleddogs og Anadyr Siberians. Det var utrolig interessant og inspirerende å dra innom forskjellige kennel.


Besøket til Comeback kennel var hyggelig. Lance var ute og trente hunder, men vi fikk hilse på noen av handlerne hans samt besøket det "lille museum-et" og garasjen. Jeg fikk med meg hans bok hjem som gave, og denne ble flittig lest med en gang. Filmen som kom ut i etterkant, kan også anbefales!


Jeg fikk bli med Siberian Sleddogs på noen tidlige morgenturer og fikk prøve å kjøre storspannet alene. Dette var noe annet enn det lille 5-spannet jeg hadde hjemme på den tiden.


Vi fikk et lite innblikk i hverdagen deres og tilbrakte mesteparten av våre "Fairbanks-dager" hos dem. De bodde i en liten men koselig hytte, med utstyr og klær stablet i høyden samt under sengen. Najak x Psycho valpene var den gang fremdeles små, lille store Grizzly ble fort en favoritt.


Treningsveier var det milevis av og det gikk en hundeløype rett gjennom tomten. Naboer stakk gjerne innom med hundespann, for å få seg en kopp kaffe før de fortsatte treningen. Bra trening for hundene på alle måter!


Lite viste jeg om at jeg skulle ende opp som handler hos Siberian Sleddogs vinteren 2016.
Besøket til Anadyr var også minneverdig, da de fleste Siberians har disse linjene i seg. Vi fikk hilse på hundene til Lisbet Norris og drakk te sammen med henne og Natalie Norris. Veggene var fulle av bilder og minner fra tidligere år, tidligere hunder og løp. Planen til Lisbet var å kjøre Iditarod og hun lurte på om jeg kunne tenkt meg tre måneder i Alaska for å hjelpe til med forberedelsene. Dessverre ikke gjennomførbart på det tidspunktet i mitt liv, men hyggelig å bli spurt!33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page